Hasselnöts-cupcakes

Ingredienser

75 g smält smör

1 ägg

1 dl strösocker

25 g nutella

2 ½ dl glutenfri mjölmix

1 dl hasselnöts-spån

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

50 g hackad choklad

1 dl mjölk

 

Gör så här

1.sätt ugnen på 200 grader.

2.smält smöret på låg värme i en kastrull.

3.vispa smör,ägg och socker riktigt fluffigt med en elvisp i en skål.häll i nutellan.

4.rör ihop glutenfri mjölmix,hasselnöts-spån,bakpulver,vaniljsocker,kakao och den hackade chokladen i en annan skål.häll det i äggsmeten.tillsätt försiktigt mjölken.rör  försiktigt så att du inte spräcker luftbubblorna!

5.häll i smeten i muffinsformar.grädda i ca 20 min.låt svalna.


Frosting

1 dl nutella

4 dl florsocker

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

150 g philadelphiaost

1 ½ msk färdigt kaffe,rostade hasselnöter,kokos och/eller silverkulor till dekoration.

 

Gör så här

1.rör alla ingredienser till en slät smet med en gaffel eller  en elvisp.först kommer det att kännas som om smeten blir väldigt torr,men efter ett  tag blir den ändå lagom kladdig.om den inte blir kladdig ,utan mer som en torr klump,tillsätt lite mjölk.

2.Spritsa frosting på varje muffins.

3.dekorera varje muffins med hasselnöter,kokos eller silverkulor.välj själv! Skapa något fint!

4.NJUUUT!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0