Hasselnöts-cupcakes
Ingredienser
75 g smält smör
1 ägg
1 dl strösocker
25 g nutella
2 ½ dl glutenfri mjölmix
1 dl hasselnöts-spån
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
50 g hackad choklad
1 dl mjölk
Gör så här
1.sätt ugnen på 200 grader.
2.smält smöret på låg värme i en kastrull.
3.vispa smör,ägg och socker riktigt fluffigt med en elvisp i en skål.häll i nutellan.
4.rör ihop glutenfri mjölmix,hasselnöts-spån,bakpulver,vaniljsocker,kakao och den hackade chokladen i en annan skål.häll det i äggsmeten.tillsätt försiktigt mjölken.rör försiktigt så att du inte spräcker luftbubblorna!
5.häll i smeten i muffinsformar.grädda i ca 20 min.låt svalna.
Frosting
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 ½ msk färdigt kaffe,rostade hasselnöter,kokos och/eller silverkulor till dekoration.
Gör så här
1.rör alla ingredienser till en slät smet med en gaffel eller en elvisp.först kommer det att kännas som om smeten blir väldigt torr,men efter ett tag blir den ändå lagom kladdig.om den inte blir kladdig ,utan mer som en torr klump,tillsätt lite mjölk.
2.Spritsa frosting på varje muffins.
3.dekorera varje muffins med hasselnöter,kokos eller silverkulor.välj själv! Skapa något fint!
4.NJUUUT!!